De Dommel Veldhoven BV

Bel ons op telefoonnummer: +31 (0)40 253 50 45

Zelf je levensloopbestendige huurwoning ontwerpen in Zilverackers

Inleiding

Steeds meer senioren denken na over hoe zij zelf zo lang als mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Wij merken dat behoefte is aan een veilige en prettige omgeving. Voor veel mensen is het daarnaast een wens om samen met anderen te wonen. Een fijne woning waar men privacy heeft, maar ook wonen met goede buren die elkaar kennen en waar nodig elkaar helpen.

Woongemeenschap voor gevorderden

In Veldhoven heeft de gemeente een uitbreidingslocatie aangewezen waar bijzondere woonprojecten gebouwd kunnen worden. Een woongemeenschap voor senioren past hier volgens ons en in de gemeente goed in. Hierin heeft ieder zijn eigen woning met privacy. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om elkaar in de gemeenschappelijke ruimte te kunnen ontmoeten en activiteiten te doen. ’S ochtends even samen koffie drinken, af en toe samen eten, voetbal kijken. Tevens kunnen hier kleinschalige activiteiten georganiseerd worden als een verjaardagsfeestje of een creatieve activiteit voor bewoners. Ook valt te denken aan een een huiskamerconcertje voor familie, vrienden of mensen uit de buurt. In de gezamenlijke tuin is plaats om samen te eten, te tuinieren of om gewoon lekker in de schaduw een boek te lezen.

Zelf ontwerpen

In deze nog te ontwikkelen gemeenschap komt een combinatie van huur en koop woningen. Spreekt u het aan om zelf uw eigen huurwoning te ontwerpen met onze ondersteuning? Wij bieden u de kans en ondersteuning om samen met andere participanten na te denken over o.a. woonplattegronden, uitstraling, woonvormen, groen en meer om zo uw ideale huurwoning te creëren. Zo kunt u onder andere denken aan het samen ontwerpen van een hofje grondgebonden bungalows. Eventueel met voornoemde gemeenschappelijke (buiten)ruimte waarin ontmoeten centraal staat. De gemeente Veldhoven heeft aangegeven open te staan voor dit gezamenlijke initiatief in de vorm van een CPO-plan. De gemeente zal indien zij akkoord gaan met het door ons samen te bedenken CPO-plan hiervoor bouwgrond beschikbaar stellen.

Ontwikkeling

Inmiddels hebben wij in samenwerking met een tiental belangstellenden een aantal bijeenkomsten gehad. Hieruit is de bouwgroep Wonen voor Gevorderden ontstaan. Deze initiatiefnemers gaan in samenwerking met Kilimanjarowonen uit Eindhoven (een stichting die mensen ondersteunt die gezamenlijk een levensloopbestendig woongebouw met gemeenschappelijke ruimte willen bouwen) en De Dommel Vastgoed (een verhuurder met meer dan 40 jaar ervaring met levensloopbestendige woningen) deze woonvorm inhoud geven.

Wilt u kennis maken?

De bouwgroep heeft zich aangemeld bij de Gemeente en kunt u terugvinden op Zilverackers.nl. Mocht u interesse hebben dan kunt u contact opnemen door onderstaand contactformulier in te vullen of een email te sturen naar info@dedommel.com.

WAAR KUNNEN WIJ JE BIJ HELPEN?

STUUR ONS EEN BERICHT

We zijn slechts een kleine stap verwijderd

Invalid Email
Invalid Number
Please check the captcha to verify you are not a robot.
Scroll naar top