De Dommel Veldhoven BV

Bel ons op telefoonnummer: +31 (0)40 253 50 45

Nieuwe Woonvormen in Zilverackers: Initiatiefgroep Wonen voor Gevorderden

Steeds meer senioren denken na over hoe zij zelf zo lang als mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen in een veilige en prettige omgeving. Voor veel mensen is het een wens om samen met anderen te wonen. Een fijne woning waar men privacy heeft, maar ook wonen met goede buren die elkaar kennen en waar nodig elkaar helpen.

In Veldhoven heeft de gemeente na gedegen voorbereiding een uitbreidingslocatie aangewezen waar bijzondere woonprojecten gebouwd kunnen worden. Een woongemeenschap voor senioren zou hier heel goed kunnen landen. In deze woonvorm heeft ieder zijn eigen woning met privacy en in de gemeenschappelijke ruimte willen zij elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten doen. ’S ochtends even samen koffie drinken, af en toe samen eten, voetbal kijken. Maar hier kunnen ook kleinschalige activiteiten georganiseerd worden als een verjaardagsfeestje, een huiskamerconcertje of een creatieve activiteit voor bewoners, hun familie, vrienden of mensen uit de buurt.  In de gezamenlijke tuin is plaats om samen te eten, te tuinieren of om gewoon lekker in de schaduw een boek te lezen.

In dit complex zou een combinatie van huur en koop kunnen komen. Spreekt u het aan om zelf uw eigen huur- of koopwoning te ontwerpen met onze ondersteuning? Wij bieden u de kans en ondersteuning om samen met andere participanten na te denken over o.a. woonplattegronden, uitstraling, woonvormen, groen en meer om zo uw ideale huur of koopwoning te creëren. Zo kunt u onder andere denken aan het samen ontwerpen van een hofje grondgebonden bungalows met voornoemde gemeenschappelijke (buiten) ruimte waarin ontmoeten centraal staat. Om voorgaande te bewerkstelligen dienen we samen een mooi plan in te dienen bij de gemeente Veldhoven.

  • De gemeente Veldhoven heeft aangegeven open te staan voor gezamenlijk initiatieven in de vorm van een CPO-plan. De gemeente zal indien zij akkoord gaan met het door ons samen te bedenken CPO-plan hiervoor bouwgrond beschikbaar stellen.
  • Inmiddels hebben wij in samenwerking met een tiental belangstellenden een aantal bijeenkomsten gehad. Hieruit is de bouwgroep Wonen voor Gevorderden ontstaan. Deze initiatiefnemers gaan in samenwerking met Kilimanjarowonen uit Eindhoven (een stichting die mensen ondersteunt die gezamenlijk een levensloopbestendig woongebouw met gemeenschappelijke ruimte willen bouwen) deze woonvorm inhoud geven. Deze bouwgroep heeft zich aangemeld bij de Gemeente en deze kunt u ook terugvinden op Zilverackers.nl . Mocht u ook interesse hebben dan kunt u contact opnemen met ons: info@dedommel.com of info@kilimanjarowonen.nl .

WAAR KUNNEN WIJ JE BIJ HELPEN?

STUUR ONS EEN BERICHT

We zijn slechts een kleine stap verwijderd

Invalid Email
Invalid Number
Please check the captcha to verify you are not a robot.
Scroll naar top