De Dommel Veldhoven BV

Bel ons op telefoonnummer: +31 (0)40 253 50 45

Zelf je levensloopbestendige huurwoning mee ontwerpen in Veldhoven (achter de Kempen Campus)

icon

Bouwjaar

2022
energie-label-300x288

Energielabel

A
dimensions

Oppervlakte

100-165
20200913_142031

Omschrijving

Inmiddels zijn wij al meer dan 40 jaar actief in het segment van seniorenwoningen en het ontwikkelen van levensloopbestendige huurwoningen. Naast randvoorwaarden zoals een groene en prettige omgeving, nabijheid van voorzieningen en een passende woning; is je thuisvoelen in een woning het belangrijkst. Daarom horen we ook graag uw input.

Wij merken in de praktijk dat 55+-ers vaak over hun toekomstige woonsituatie willen spreken. Een andere passende woning vinden is vaak een mentaal proces waar je langzaam naar toewerkt. Met iemand hierover praten is dan ook niet vreemd. Wij bieden u in dit project de kans om samen met ons en andere deelnemers uw levensloopbestendige huurwoning mee te ontwerpen. Aangezien het nieuwbouw betreft kunt u er stapje voor stapje aanwennen.

Levensloopbestendige huurwoning

De gedachte is om samen een hof met ruime levensloopbestendige woningen met de badkamer en slaapkamer beneden te creëren. Hierin staat ontmoeten en nabuurschap centraal.

Oftewel een fijne woning waar men privacy heeft, maar ook wonen met goede buren die elkaar kennen en waar nodig elkaar helpen. De woning zal levensloopbestendig worden. Dit betekent 1 slaapkamer en badkamer op de begane grond. En daarnaast minimaal 2 slaapkamers op de eerste verdieping. Afhankelijk van uw input kan besloten worden om ook op de eerste verdieping een badkamer te maken. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld voor een kleine hobbykamer op de begane grond te kiezen. U kunt deze ruimte dan bijvoorbeeld inrichten als uw hobbykamer of thuiswerkkantoor.

Duurzaam wonen

In navolging van de recente opgeleverde Nul-op-de-meter woningen in Huysackers zetten wij deze lijn door. De Dommel vindt duurzaamheid belangrijk. Vandaar dat wij steeds onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om onze woningen verder te verduurzamen. Het basis uitgangspunt is zeer hoogwaardige isolatie (bovenop de bouwbesluiteisen), een warmtepomp met koeling en 15-25 zonnepanelen. Vanuit daar kunnen we gaan kijken naar andere duurzame concepten, zoals meer groen in de tuinen. Ook kunnen we circulaire producten onderzoeken.

Zie ook ons verduurzamingsproject bij onze bestaande woningen; Wij gaan de volgende stap zetten in duurzaamheid.

Zilverackers

In het westen van Veldhoven verrijst een nieuw woonlandschap. Hierin zullen verschillende kleinschalige erven en gehuchten worden gebouwd. Hierin ligt ook de wijk Huysackers waarin wij recent duurzame woningen hebben gerealiseerd. De verwachting is dat dit project gerealiseerd gaat worden in het oranje vlak rechtsonder (onder voorbehoud). Deze locatie ligt schuin achter tuincentrum Coppelmans.

Meer informatie over dit gebied kunt u vinden op Veldhoven.nl.

Een levensloopbestendige huurwoning mee ontwerpen en inspraak

Wij bieden u de kans en ondersteuning om samen met andere participanten na te denken over o.a. woonplattegronden, uitstraling, groen, etc. Wij verzorgen het technische gedeelte. Daarbij zijn wel enige kaders aanwezig waarbinnen u input mag leveren.

Aan dit project zitten geen kosten verbonden, afgezien van de toekomstige huur. Daarnaast bieden wij standaard een huurcontract voor onbepaalde tijd aan.

Wilt u vrijblijvend kennis maken?

 Spreekt u het aan om input te leveren en ziet u zich op een dergelijke locatie wonen? Mocht u interesse hebben dan kunt u contact opnemen door onderstaand contactformulier in te vullen of een email te sturen naar info@dedommel.com.

groene omgeving
levensloopbestendige huurwoning
levensloopbestendige huurwoning
levensloopbestendige huurwoning
WAAR KUNNEN WIJ JE BIJ HELPEN?

STUUR ONS EEN BERICHT

We zijn slechts een kleine stap verwijderd

Invalid Email
Invalid Number
Please check the captcha to verify you are not a robot.
Scroll naar top