De Dommel Veldhoven BV

Bel ons op telefoonnummer: +31 (0)40 253 50 45

De Nieuwe Erven (Zilverackers)

icon

Bouwjaar

2022
energie-label-300x288

Energielabel

A
double-king-size-bed

Aantal slaapkamers

3
dimensions

Oppervlakte

124-165
Vooraanzicht Levensloopbestendige woningen

Omschrijving

Inmiddels zijn wij al meer dan 40 jaar actief in het segment van seniorenwoningen en het ontwikkelen van een levensloopbestendige huurwoning. Naast randvoorwaarden zoals een groene en prettige omgeving, nabijheid van voorzieningen en een passende woning; is je thuis voelen in een woning het belangrijkst.

Levensloopbestendige huurwoning

In de Nieuwe erven bouwen wij een erf met ruime levensloopbestendige c.q. seniorenwoningen. Hierin staat ontmoeten en nabuurschap centraal. De woningen liggen aan het Boerenhof en het Kersenerf.

Daarbij gaat het om een fijne woning waar men privacy heeft, maar ook wonen met goede buren die elkaar kennen en waar nodig elkaar helpen. De woning zal levensloopbestendig worden. Dit betekent 1 slaapkamer en 1 badkamer op de begane grond. En daarnaast 2 slaapkamers op de eerste verdieping met een badkamer. Ook is het mogelijk om voor een kleine hobbykamer op de begane grond te kiezen. U kunt deze ruimte dan bijvoorbeeld inrichten als uw hobbykamer of thuiswerkkantoor. De meeste woningen komen aan een groene zone te liggen. De achterzijde van de meeste woningen is gericht naar het groen en heeft geen directe achterburen. In het hofje komen ook twee eengezinswoningen. Dit vormt uit onze ervaring een goede combinatie om het dynamisch te houden. Tevens bouwen we een vijftal levensloopbestendige huurwoningen in een nabijgelegen Erf.

Duurzaam wonen

In navolging van de recent opgeleverde zeer energiezuinige woningen in Huysackers zetten wij deze lijn door. De Dommel vindt duurzaamheid belangrijk. Vandaar dat wij steeds onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om onze woningen verder te verduurzamen. Het basis uitgangspunt van de levensloopbestendige huurwoning is zeer hoogwaardige isolatie (bovenop de bouwbesluiteisen), een warmtepomp met koeling en 15-25 zonnepanelen. Vanuit daar kunnen we gaan kijken naar andere duurzame concepten, zoals meer groen in de tuinen en hemelwaterafvoer.

Zilverackers

In het westen van Veldhoven verrijst een nieuw woonlandschap, Zilverackers. Hierin ligt ook de wijk Huysackers waarin wij recent duurzame woningen hebben gerealiseerd. In het volgende deelgebied genaamd de Nieuwe Erven zullen verschillende kleinschalige woonerven worden gebouwd. Dit project wordt gerealiseerd in het oranje vlak rechtsonder. Deze locatie ligt schuin achter tuincentrum Coppelmans en op loop- en fietsafstand van het winkelgebied de Kromstaat.

Meer informatie over dit gebied kunt u vinden op Veldhoven.nl.

Uw levensloopbestendige huurwoning

Wij merken in de praktijk dat 55+-ers vaak over hun toekomstige woonsituatie willen spreken. Een andere passende woning vinden is vaak een mentaal proces waar je langzaam naar toewerkt. Met iemand hierover praten is dan ook niet vreemd.

Status van het project: Juni 2023.

De bouw loopt voorspoedig en de woningen zijn inmiddels verhuurd. De vermoedelijke opleverdatum is einde vierde kwartaal 2023.

Vooraanzicht Levensloopbestendige woningen
Vooraanzicht vijftal levensloopbestendige woningen
Zijaanzicht erf seniorenwoningen
locatie erf
Stedenbouwkundig plan concept De Nieuwe Erven
WAAR KUNNEN WIJ JE BIJ HELPEN?

STUUR ONS EEN BERICHT

We zijn slechts een kleine stap verwijderd

Naam(Vereist)
Scroll naar boven